BLOG 8 Corona vakantie

BLOG 8 Corona vakantie

16-03-2020 begon de intelligente lockdown en gingen we van alles naar “even niets”…we namen er genoegen mee, het was maar voor even. Ineens lag alles stil en waren de kinderen 24/7 thuis. We maakten een schema waarin we om en om werkten en de ander er voor de kinderen kon zijn. Snel bleek dat het langer zou gaan duren. Een tijd vol akelig nieuws en lastige berichten volgde en we voelden de druk van het maatschappelijk belang op onze schouders rusten. Iedereen droeg zijn steentje bij en dat deden wij dus ook. We gingen alleen nog naar buiten als het echt moest en bleven verder in en om het huis. Nu ik hier 8 weken later op terugblik hebben we er naast al het nare ook veel goede herinneringen aan over gehouden. Voor mezelf wilde ik het positief in kaart brengen en daarom deel ik het. Tenslotte is positiviteit belangrijker dan negativiteit en zou ik liegen als ik zei dat ik niet van de afgelopen weken heb genoten.

Geen verplichtingen en volle aandacht voor de kinderen. De eerste weken stonden in het teken van karnavalswagens, gemaakt van lego en duplo, die door de hele woonkamer reden, voorzien van zelf gezongen karnavalshits. De kinderen leerden pleisters plakken en genazen poppen en knuffels van Corona met hun dokterskoffer. Onze zoon leerde om met een muis en een laptop te werken i.p.v. touchscreen en onze dochter maakte “kleuterwerkjes”om te oefen voor school. Samen plakten we hartjes op het raam voor wat extra liefde in de wereld.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Toen we eenmaal wisten dat we langer thuis zouden zijn pakten we het nog wat flinker aan. We maakten huisjes van kartonnen dozen, starten een voorjaarsschoonmaak,maakten de voortuin netjes en kochten een bankje er om te genieten van de zon.

undefined undefinedundefinedundefined

Het leek of onze goede daad voor de maatschappij werd beloond met heerlijk weer. We zagen de tuin prachtig opbloeien en omdat we in het weekend tijd over hielden (toch wel fijn om geen “verplichtingen” te hebben) pakten we ook het opknappen van het huis weer op. In de avonden speelden we (bord)spelletjes als kwartet, pesten, knibbel knabbel knuisje huisje, monolopy junior, het kabouterplop-bos en studio100 bingo en maakten we een puzzel.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Oke, het was niet allemaal leuk…we misten de opa’s en oma’s, ons uitje naar de Efteling werd geannuleerd en we voerden dagelijks motiverende gesprekken met onze zoon om zijn huiswerk gedaan te krijgen. Maar we schreven ook dictee met stoepkrijt en op idee van de juf werd er vrij gelezen op verschillende plaatsen. We maakten kunstwerken met stoepkrijt en ontdekten met berenjacht hoe je met een klein gebaar mensen blij kan maken; we bezorgden de beren een mooie tekening en kregen als dank post terug. Een leuke en dankbare ervaring!

Om het compleet te maken legden we een kleine moestuin aan en leerde Nova haar eigen naam schrijven.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Tussen al deze bedrijvigheid door probeerde ik nieuwe recepten uit het kookboek uit en sloegen we aan het bakken. Leerden de kinderen een beetje helpen in het huishouden 😉 zette ik een lees-speurtocht voor ze uit met als prijs een Paas-doeboek en bouwen we een ouderwetse hut met lakens en dekens. Voor we het wisten was het Pasen…en waren we nog steeds aan huis gebonden.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Pasen met de familie was geen optie maar we bedachten wel een manier om opa & oma weer eens te kunnen zien, op afstand in de voortuin. Met ons eigen gezin vierden we Pasen zoals wij dat het liefste doen…met lekker eten op de salon tafel en een film. Dit keer de Efteling musical van Klaas Vaak (en ja alle andere musicals die de Efteling beschikbaar stelde op you tube keken we ondertussen ook. Vanzelfsprekend verfden we ook nog een paar eieren.

undefinedundefinedundefined

Nog altijd was de situatie in de wereld om verdrietig van te worden maar we hielden de moed er in, oma kreeg mooie Paas-post, die we bezorgden op de fiets, we lieten verjaardagskaartjes en kadootjes bezorgen bij onze jarige neefjes. (Ze hebben geen feestjes gehad maar ik weet zeker dat ze zich toch heel jarig hebben gevoeld.) Elke jarige die daarna volgende bezochten we bij de voordeur om kaartjes en kadootjes af te geven en even buiten bij te kletsen op afstand. Het gemis van een knuffel voelde op die korte afstandjes zoveel groter dan wanneer we elkaar vanuit huis foto’s en filmpjes stuurden en het besef van de last werd weer even ondraaglijk. Ter compensatie knuffelden we thuis maar wat extra met elkaar. Via online shoppen (dank je wel Wehkamp) kwam er een nieuwe zomergarderobe in huis voor onze zoon en hadden we een avond veel plezier met google 3D dieren opzoeken en fotograferen. Nova kreeg een mooi knutselpakket thuis bezorgd van de peuterspeelzaal, we lieten onze kids Efteling attracties meemaken middels een VR-bril en de tuin werd alsmaar mooier.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

We kregen een aardig ritme in de dagen, zetten een middagje een zwembadje, hielden noodgedwongen het werkschema aan waar we mee begonnen, ik accepteerde dat mijn fotografie nog wat langer stil bleef liggen en worstelden door met huiswerk. Toen kwam Koningsdag. Geen evenementen dus besloten we er thuis wat leuks van te maken. Wat hebben we hier van genoten, het weer werkte ook weer erg goed mee. De foto’s spreken mijns inziens voor zich.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

De maand Mei begon en er kwam nieuws, de school gaat weer open! Een nieuwe periode treed aan. We gaan weer terug in het ritme van op tijd op school zijn en s’morgens broodtrommels smeren en tassen inpakken. Ook de zwemles gaat weer van start. We moesten op zoek naar een nieuwe planning…het was een hoop gepuzzel maar we zijn er aan uit gekomen. Aanpassen aan de huidige situatie, zo zal het de komende weken, maanden misschien zelfs jaren blijven. We zullen ons blijven aanpassen, waar nodig, en tegelijk doorgaan met genieten van het leven. Maar wel op afstand…

Ik sluit af met foto’s van de Efteling-kleurwedstrijd waar we aan mee doen (en die we vervolgens naar mijn broertje met Down Syndroom stuurden als verrassing) en het Efteling knutselwerkje van Jokie en Jet.

En die 2 stoere kinderen? Die gaan vanaf deze week weer naar school 🙂

undefinedundefinedundefinedundefined

Bedankt dat je het gehaald heb tot het einde! Wil je geen blog meer missen?

Schrijf je dan met je e-mailadres in, dan krijg je hem automatisch in je mailbox.

Liefs, Sabrina

3 gedachten over “BLOG 8 Corona vakantie

  1. Als je het zo terug leest hebben we ontzettend veel leuke dingen gedaan in een tijd dat het niet goed gaat met de wereld. Wat ben ik trots op mijn gezin!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: