BLOG 6 POSITIVITEIT

BLOG 6 POSITIVITEIT

Het enige dat de wereld nu goed kan gebruiken is onze positiviteit, help je mee?

undefined

De wereld geneest langzaam van alles wat we hem hebben “aangedaan” nu we meer en meer genoodzaakt zijn thuis te blijven. Het eerste voordeel van deze crisis, minder CO2 uitstoot, minder milieuvervuiling en minder vernietiging van de natuur. En denk nu niet dat ik zo’n milieufreak bent hoor want ik deed er ook niet genoeg tegen om het te voorkomen. Ik fiets of loop ik waar ik kan, scheid netjes mijn afval en probeer te verduurzamen.

De crisis waar we nu in zitten is “gewoon” de volgende uitdaging op ons bordje alleen is deze gevaarlijk voor de volksgezondheid en dán kijken we het gelukkig niet zo lang aan. We nemen maatregelen om dit zo snel we kunnen te boven te komen. Maar net als bij alle andere plannen doet niet iedereen mee. Mensen zien de ernst nog altijd niet in. De eerste zorg? Inkomen….hoe moet het nu als ik niet kan werken? Ondernemers gaan failliet…ja dat is erg! Heel erg! Maar wat hebben die ondernemers aan dat geld als straks hun geliefden onnodig overlijden omdat er te veel zieken zijn? Zijn we bereid slachtoffers te laten vallen om ons inkomen te beschermen?

Is geld belangrijker dan gezondheid? Het feit dat we zo denken is het toonbeeld van wat er mis is met onze samenleving. We maken ons zorgen om onszelf…en onze naasten? Dat vinden we erg, maar niet erg genoeg om ons eigen belang ervoor aan de kant te schuiven. Soms gaat het even wat minder en dan accepteer je de situatie zoals hij is, doe je wat je kan en krabbel je later weer op. Tenminste, dat zou ik doen.

Als kind opgegroeid in een bijstand gezin weet ik hoe het is en misschien werkt dat nu in mijn voordeel. We wonen in Nederland, niemand wordt hier aan zijn lot over gelaten, niemand hoeft op straat te slapen. We zorgen voor elkaar, we zorgen voor de minima. Het enige wat je moet doen is dat inzien. Oké je leven kan heel anders worden door deze crisis maar dan zijn je naasten er nog om dit met je te delen. Laten we ze beschermen door nu even streng voor onszelf te zijn, hoe zwaar dat misschien ook is.

undefinedBekijk het positief, dat is het beste dat we kunnen doen. Geniet van de extra tijd met je gezin, gebruik de tijd voor een voorjaarsschoonmaak, haal je fotoboeken weer eens voor de dag en maak foto’s. Hou contact met je naasten door ze elke dag een foto of filmpje te sturen van iets leuks. Speel bordspellen, maak een puzzel, knutsel,  kijk Netflix en eet gezond. En terwijl je dit doet, geniet er van! Ook uit een klein, eenvoudig leven valt veel positiviteit te halen.

Wees vandaag de verandering die je graag bij anderen ziet.

Laat je zorgen even los, je kan er nu niets mee. Doe dat wat goed is voor de maatschappij ook al is dat even niet het beste voor jou.

Zorg dat de mensen in de vitale beroepen hun werk kunnen doen én thuis kunnen rusten & bijkomen. Ontzorg hun! Vang hun kinderen op, kook verse soep voor ze, blijf thuis van je werk als jouw werk niet vitaal is. En zit je thuis en verveel je je? Er is altijd iets dat je kan doen, al is het een plan maken van wat je kan doen voor de maatschappij als deze crisis voorbij is.

Denk aan je medemens, help ze waar je kan. Ook op afstand kun je veel doen, een hart onder de riem steken is een klein gebaar met grote gevolgen. Daarom ga ik vanmiddag iets doen dat ik op Facebook voorbij zag komen bij https://www.facebook.com/nicole.vandongen.7 ik ga hartjes maken met de kinderen en deze op de ramen plakken.

Een beetje extra liefde de wereld in sturen want liefde overwint alles. Doe je met me mee? Wees gerust zo creatief als je kan en please stuur me er een foto van.

Plaats hem op je social media en tag me, dat waardeer ik echt.

Facebook: Sabrina Matthijssen https://www.facebook.com/sabrina.matthijssen.9

Instagram: Samfotograaf  https://www.instagram.com/samfotograaf/

Ik zou graag zien of je mee doet zodat ik deze beelden kan verzamelen voor in mijn volgende blog.

(je mag mijn blog ook gaan volgen)

Ik reken op jullie!

En alle mensen in vitale beroepen, petje af! Bedankt voor jullie inzet. Bij deze stuur ik jullie vast een beetje liefde.undefined

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: