BLOG 5 Portretvrijdag

BLOG 5 Portretvrijdag

undefinedMarketing is een vak apart, dat vind ik echt. De marketingwereld is me niet vreemd want ik heb een marketingfunctie uitgeoefend en ik heb mijn NIMA A gehaald. Maar ik ben zo iemand die graag resultaten wil zien (of kunnen meten) en bij het uitvoeren van marketing is dat lastig. Je kan vandaag een prachtige campagne lanceren en hopen dat deze het beoogde succes behaald. Maar of deze succesvol was weet je soms pas jaren later. En dan kun je ondertussen, al die tijd, verkeerd zijn door geploeterd OF succesvol zijn doorgegaan. Oké, er zijn natuurlijke vele “trucs” om het deels meetbaar te maken maar ook dan blijft het gissen. Iets waar iemand als ik (lees een control-freak) onrustig van wordt. Je bezoekt een beurs en scoort hopelijk veel leads…maar worden deze leads ook opdrachten? Mijn voormalige baas kon dit altijd mooi uitleggen. “het is een investering, een lead die je nu scoort kan over een paar jaar een mega-bestelling veroorzaken. Puur omdat je destijds het belangrijke eerste contact legde. En dat contact werd veroorzaakt door marketing” Dat je in de paar jaar die ondertussen voorbij ging niet stil moet blijven afwachten lijkt me hierbij duidelijk. Het is een soort “het balletje laten rollen”. De marketeer kiest het soort balletje en rol deze de wereld in. En alles dat het balletje raakt kan uitgroeien tot een opdracht, tot omzet. En hoe mooier en aanlokkelijker het balletje, hoe meer hij gezien, besproken wordt en zijn invloed uitoefent. Er bestaan in deze wereld zeer talentvolle marketeers die de meest ingenieuze balletjes bedenken. Maar ze kunnen dit niet alleen, soms raakt het balletje klem en dan rekent de marketeer op zijn team om het balletje op te pakken en een nieuw zetje te geven, en nog eens, en nog eens. Want als het balletje in de goot blijft liggen komt hij niet op zijn eindbestemming aan. En daar wringt voor mij de schoen, want laten we eerlijk zijn “loslaten”  is niet mijn specialiteit. (en laten we maar niet beginnen over zaken uit handen geven, haha) Control-freaks doen alles graag zelf en dat is vast de reden dat ik voor mezelf ben begonnen. En het is ook de reden dat ik nu deze blog schrijft want nu sta ik hier, met MIJN balletje. Klaar om hem te laten rollen…… Hij hoeft niet ver, hij mag hier in de regio blijven maar ik hoop dat hij wel blijft rollen……ik heb er lang over nagedacht, al mijn marketingkennis er op los gelaten en besloten dat ik actie ga voeren! Het oorlogsveld der fotografen betreden en mezelf zichtbaar maken. Klaar om mijn kop af te laten hakken omdat ik hem boven het maisveld uitsteekt. Te sneuvelen in de strijd…..oké ik draaf door, dat is de spanning…want wat voor iemand anders “gewoon een actie bedenken en uitvoeren” is, is voor mij zoveel meer dan dat. Het is wat gaat bijblijven als mijn eerste echte actie.

Om de control-freak in mij een beetje gerust te stellen is mijn actie een beetje meetbaar. Maar ik heb mezelf ook belooft dat als het balletje niets lijkt te doen dit niets zegt want mijn balletje gaat nu rollen en hier en daar wat mensen raken en in hun geheugen kruipen. Als ze niet meteen voor deze eerste actie gaan dan gaan ze misschien voor degene die erna komt.  Of komt er, over 2 jaar, een dag dat ze het zich op het juiste moment herinneren en dan iets in werking zetten waardoor het toch weer terug bij mij komt…. Je hebt namelijk eerst 7 contactmomenten nodig voordat iemand besluit voor jou te kiezen (heb ik me laten vertellen)

Als lezer van mijn blog moet ik je nu dan ook waarschuwen, dit is blog 5, als je het haalt tot 7 dan zit je aan me vast. Dan kruip ik in je hoofd en vergeet je me niet zomaar meer, hahaha nu wordt het nog creepy ook. Ik vind het in ieder geval spannend dat mag duidelijk zijn😊

Het wordt een actie die ik elke maand kan herhalen en ik noem het Portretvrijdag. Elke maand selecteer ik 1 vrijdag waarop je een tijd kan boeken om een mooie profiel of portretfoto te laten maken tegen een speciale aanbiedingsprijs. En zeg nou zelf, iedereen verdient het om eens een mooie foto van zichzelf te laten maken, gewoon om je eraan te herinneren dat je er mag zijn en er naar je gekeken mag worden. Als je hem goed inzet helpt hij je misschien om je droombaan te vinden, nieuwe volgers te krijgen of een nieuw record aan likes op Facebook.  Daar wil ik meer dan graag aan bijdragen en ik hoop dan ook dat ik veel mensen mag helpen.

Voor nu leg ik mijn geloof in de kracht van marketing en hou ik mijn fingers crossed voor 27 Maart.

Mijn actie gaat vandaag online, help je mee mijn balletje te laten rollen door hem te delen?

Liefs, Sabrina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: