BLOG 3 Keukenprinses

BLOG 3 Keukenprinses

undefined

Al eerder schreef ik over dit onderwerp want dit is iets wat me vaker overkomt. Ik die weer eens een enthousiaste poging doe om een keukenprinses te zijn. Vraag me niet waarom want als ik iets ga proberen is het resultaat altijd een (achteraf) grappig verhaal en niet een culinaire prestatie.

Waarom? Ja dat vroeg ik me altijd af, tegenwoordig denk ik enkel nog “je kan niet overal goed in zijn” haha. Het is niet dat ik niet kan koken, en ook niet dat ik niet creatief genoeg ben om een lekkere combinatie te bedenken maar in de keuken ben ik onhandig en onwetend.

Ik volg het recept maar begrijp soms de bewoordingen niet. Ik ben zo iemand die een bakje slagroom koopt en dan verbaasd is dat de inhoud vloeibaar is omdat je het nog moet kloppen. Die kant-en-klare soep koopt omdat ze na 4 pogingen nog niet is geslaagd om moeders soep succesvol te maken.  En toch blijf ik het proberen. Opgeven is nu eenmaal iets dat niet aan mij besteed is, ik breek liever mijn nagels dan mijn grip te laten verslappen en op te geven of te zeggen dat ik iets niet kan…en toch bestaat er een hoop dat ik niet kan 😉

Ik vind dat als je het graag wil je alles kan leren. En dan niet op wereldkampioen niveau maar in de categorie goed genoeg. Daarom ga ik elke keer weer vol goede moed de uitdaging aan en negeer ik het stemmetje in mijn hoofd dat zegt “weet je zeker dat je dit gaat doen?”

Zo ging het ook met mijn pizzadeeg, in een poging te besparen op kant-en-klaar deeg kocht ik een doe-het-zelf doosje. Een ogenschijnlijk simpele uitvoering maar voor je het weet was mijn mixer verstopt en vlogen de stukjes deeg letterlijk de keuken rond. En plakken! Man, man, man, wat een bende was dat! En niet te vergeten de kleine, slecht gevormde bodem als resultaat. Dat zijn de momenten dat ik altijd denk “gelukkig heeft niemand dit gefilmd”. Doen alsof het niet gebeurd was kon ik echter niet want ik had publiek, 2 kindjes die met aandacht stonden te kijken hoe mama dit probleem ging oplossen. We hebben er maar een speurtocht naar deeg-deeltjes van gemaakt. En we hadden gewoon eten dus geen man overboord toch? Hahahaha. Het lachen komt op het moment dat ik s’avonds in geuren en kleuren tegen Martijn vertel wat er is gebeurd en hij vraagt waarom ik de mixer heb gebruikt? “dat stond op het doosje” is dan mijn excuus. En meteen vraag ik me af waarom ze dat er op zetten als het beter is om het gewoon met je handen te doen…ze kunnen toch wel een beetje rekening houden met keukenprinsessen zoals ik? Overal staan tegenwoordig waarschuwingen op en toch moet je het in de keuken maar zelf ontdekken. Hoe moet ik nu uit mezelf weten wat “fruit de uitjes” of “blancheren” betekent??

Mijn vriendinnen hebben me al zo vaak toegelachen om mijn capriolen in de keuken dat het bijna sport wordt om iets nieuws te verzinnen dat ik kan verkloten, haha. En ze hebben het recht te lachen want ze maken de mooiste dingen op onze, zoals wij het noemen, tapas-avonden. Ik kom altijd voorzichtig binnen met mijn baksel en excuses over hoe het er uit had moeten zien. Mijn kroonstuk was Capirotada. Ik weet niet meer hoe je het maakt of wat het is maar de naam is me bijgebleven en staat op mijn kook-blacklist 😉. Ik ben evengoed dol op de tapas-dagen want ik ben dol op lekker eten. Ook al ben ik de meest kieskeurige eter ever. Ik lust maar 50% van alle ingrediënten ter wereld en dan schat ik me waarschijnlijk nog hoog in. Ook dat moet ik regelmatig aanhoren. “Sab, jij lust ook niks”.

 Als je een leuke vriendenclub hebt is een tapas-dag echt een aanrader trouwens. Ons concept is eenvoudig maar altijd succesvol, laat maar een reactie achter als je wil weten hoe we dit invullen.

Tegenwoordig ben ik me meer bewust van mijn kookgrenzen en weet ik ongeveer wat ik met zekerheid niet meer wil proberen en zoek ik de uitdaging wat lager.

Daarom maak ik vanavond voor het eerst in mijn leven lasagna…(ik geef jullie even de tijd om de schok te boven te komen)….en als ik naar het recept kijk ben ik er ook vrij zeker van dat het niet mis kan gaan maar dat is nu juist het punt waar mijn fiasco’s meestal beginnen, hoogmoed. Na een leuke lunch met een vriendin gisteren focus ik me nu op, er vanuit gaan dat het wél goed gaat. Dus vanavond maak ik een heerlijke lasagna en de kinderen zullen er van smullen! (ik daag mezelf meteen maar wat meer uit 😉)

Ik beloof dat ik laat weten of het gelukt is en misschien maak ik er nog wel een mooie foto van, als fotograaf ben ik namelijk een stuk succesvoller. (pas op er volgt een reclame-uiting; ik ben ook te boeken! Check www.sam-fotografie.nl voor meer informatie)

Is er iemand die er over durft te wedden of het me gaat lukken om lasagna te maken?

Liefs, Sabrina

3 gedachten over “BLOG 3 Keukenprinses

  1. Geweldig😂😂😂moest erg lachen en ik moet zeggen is ook erg herkenbaar👍😬😀ik volg ook altijd “het recept” en nog kan het mislukken. En dan manlief die lekker alles uit het losse polsje doet en dan super lekker eten haha. Maar goed ik weet zeker dat het je lukt want je stopt er ook veel liefde in❤️(ben toch ook wel beetje nieuwsgierig naar de foto😀) En daarbij ben je super goed in blogs schrijven ga hier vooral mee door😀😀groetjes Jessica

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: