BLOG 2 Eeuwige twijfel

Sam fotografieBLOG 2 Eeuwige twijfel

Ken je dat, een belangrijke gebeurtenis en je moet een keuze maken? Dat gevoel dat je diep van binnen weet wat de beste beslissing is maar je je verstand nog moet overtuigen dat het oké is. Of juist je verstand keihard JA of NEE schreeuwt terwijl je gevoel zich er niet goed bij voelt…

Een ramp vind ik dat, die momenten, en ik heb ze wekelijks, misschien wel dagelijks. Ik ben namelijk een kei in analyseren, elke situatie van alle bekijken. Tot in den treuren zelfs. Bepalen wat er kan gebeuren in het slechtste geval en wat in het beste geval. Wat er kan gebeuren als ik het mis heb of hoe anderen gaan reageren als ik de keuze maak die voor mij het beste is. En ik heb een rijkelijke fantasie dus dat gaat alles kanten op. Als ik voor dergelijke beslissingen sta dan kun je er de klok op gelijk zetten dat ik slecht slaap. Hoe hard ik ook mijn best doe om het “los te laten” hoe harder mijn verstand er aan begint te trekken. Ik heb goede hoop dat mijn huidige therapie me leert hoe ik hier het best mee om kan gaan want ik kan het mezelf heel ingewikkeld maken, haha.

Het leven zit ook vol keuzes natuurlijk, het begint meteen zodra je je wakker wordt in de ochtend, wat voor dag is het vandaag? En welke kleding hoort daarbij? Wat zal ik eten bij het ontbijt? Wat trek ik de kinderen aan? IS er nog iets dat ik vandaag  niet mag vergeten? Wat gaan we vanavond eens eten? Laten we eerlijk zijn, je kan elke dag “verkeerde” keuzes maken maar de gevolgen zijn vaak minimaal. Want ja, als je geen avond eten hebt uitgehaald kun je altijd even naar de supermarkt om iets te halen dat ontdooid is en als je je niet warm genoeg hebt gekleed, tja dan heb je het koud, haha.

Het wordt lastiger als de gevolgen groter zijn. En dat maakt de beslissing ook groter. Bijvoorbeeld je baan opzeggen is niets iets dat je zomaar doet, dat beslis je niet op 1 dag. Dat is een beslissing waar je naar toe werkt. (haha woordgrapje) Sommigen blijven zelfs liever in het gebied van geen beslissing nemen hangen dan een beslissing te maken waar ze later spijt van krijgen. Zeg nu zelf, als je geen beslissing neemt maak je ook geen fouten toch? Of wel? Blijven hangen in een baan die niet meer bij je past gaat aan je vreten, ook al is het salaris nog zo hoog en zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden nog zo goed.

Ik spreek uit ervaring want ik heb in die positie gezeten, ik stelde het uit omdat ik bang was voor het onbekende….maar ik heb het toch gedaan. Mijn gevoel gaan volgen en een duik nemen in het onbekende! En ik ben er beter van geworden, oké financieel totaal niet maar als persoon ben ik er zo hard van gegroeid. Ik heb de tijd genomen om mezelf tegen te komen, mijn passie voor fotografie te herontdekken en meer balans te vinden in ons gezinsleven.

Gewoon even pas op de plaats en de tijd nemen om je leven te bekijken. Je ogen dicht doen en bedenken “Wat gaat er goed en wat wil ik graag anders zien”.  En wees lief voor jezelf, laat de gevolgen voor anderen even buiten beschouwing en bedenk wat JIJ nodig hebt om te groeien.

Ik zou zeggen, probeer het eens 😉 en nu niet allemaal je baan op gaan zeggen hoor. Je kan dit toepassen op allerlei grote levensbeslissingen…gaan we verhuizen? Ga ik mijn partner ten huwelijk vragen? Zijn we klaar om aan kinderen te beginnen? (FYI daar ben je nooit echt klaar voor 😉) Ga ik solliciteren naar een andere baan? Ga ik hulp zoeken voor mijn problemen? Ga ik mijn gemaakte fouten onder ogen zien en oplossen? Ga ik mijn relatie verbreken? Gaan we een wereldreis maken? Gaan we voor een 3e kindje? En ga zo maar door…

Laat me je er 1 raad bij geven, volg je altijd je verstand? Volg dan eens je gevoel! Hoe onlogisch de keuze soms ook lijkt, je gevoel weet wat het beste is voor JOU. Doe je alles op je impulsieve gevoel? Luister dan ook eens naar je verstand! De realiteit onder ogen zien is ook goed voor je. Het geheim zit hem in BALANS. Als je gevoel en verstand op een gezonde wijze samenwerken wordt je er zelf een beter persoon van. En doe het niet alleen, durf hulp te vragen als je er zelf niet aan uit komt. En wil je mijn hulp, dat kan! Stuur me maar een berichtje en ik zal je zo goed als ik kan proberen te helpen.

Heb jij onlangs een grote beslissing genomen?  Dan hoor ik graag hoe je tot deze beslissing bent gekomen 😊want van elkaar leren we ook!

Dank jullie wel voor het lezen van mijn “levenswijsheden wil je me blijven volgen? Schrijf je dan in als abonnee, vind ik leuk 🙂

Liefs, Sabrina

#twijfel #balans #gevoel #verstand #levenswijsheden #keuze #schematherapie #spijt #jij #liefvoorjezelf #goederaad #hulp #beslissing

One thought on “BLOG 2 Eeuwige twijfel

 1. Leuk artikel weer Sabrina!

  Ik moest ook onlangs een beslissing nemen.

  Mijn geliefde functie in marketing, waarin ik ontiegelijk veel tijd, energie en geld heb ingestoken, moest ik achter me laten, loslaten en een nieuwe functie aannemen in de buitendienst als verkoper.

  De functie is iets wat ik niet kende. Ik ging van een ‘veilige’ kantooromgeving de boze wijde wereld in!

  Maar de uitdaging bevalt me heel erg goed. Ik had weliswaar een ‘veiligheidsnet’ ingebouwd, mocht de beslissing me niet bevallen, dan kon ik terug in mijn oude functie.

  Maar uiteindelijk wist ik zeker dat ik niet meer terug zou willen als ik eenmaal de stap had genomen.

  Het is een nieuwe uitdaging en ik word elke dag gestimuleerd, uitgedaagd, geprikkeld. En daar hou ik van.

  Ik vind dat je geen spijt moet hebben voor het nemen van een beslissing. Ik denk dat je eerder spijt krijgt van het níet nemen van een beslissing. “Had ik maar…”. Altijd van het positieve uitgaan!

  Maar het vraagt toch altijd wel moed om een dergelijke beslissing te nemen. En ik bewonder jou nog elke keer als ik denk aan jouw moedige beslissing!

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: