BLOG 1 Websites & hobby’s

BLOG 1 Websites & hobby’s

Eindelijk, na maanden ploeteren is mijn website af! Hij is nog lang niet perfect maar voor nu ben ik er heel blij mee.
Ik ben dan ook erg benieuwd wat je er van vind, schrijf dit gerust in de reacties.

Ik ga hier regelmatig een BLOG schrijven over wat ik doe en/of wat ik mee maak. Ik heb al een paar ideeën maar zoals meestal bij mij zal het idee spontaan ontstaan.
Wat je hier zal gaan zien zijn de resultaten van mijn nieuwe hobby. Hobby? Ja, echt hobby!
Mensen die mij kennen weten dat ik eigenlijk geen hobby’s had. Oké ik hou van lezen en gezelligheid maar een echte bezigheid die je hobby kan noemen had ik niet. Jaren vroeg ik me af wat ik leuk zou vinden als hobby maar het kreeg geen vorm. Dit om de simpele reden dat ik de meeste hobby’s “onzinnig” vond. In mijn beleving moest alles nut hebben…best erg dat ik jaren zo dacht en als ik eerlijk ben vind ik dat nog steeds wel een beetje. Old habits die hard zullen we maar zeggen. Maar komt tijd komt wijsheid en hoe meer ik aan mezelf werk hoe wijzer ik word…ooit ga ik jullie nog eens versteld doen staan met wereldwijsheid! #bucketlist. Tegelijkertijd was ik jaloers op mensen die ontspannen van sporten, uren kunnen werken aan diamond painting of genieten van het sleutelen aan een oldtimer. Ik wilde ook zoiets maar niets leek mijn behoefte te kunnen bevredigen van het een hobby kunnen noemen.
Ik begreep het niet omdat mijn mindset praktisch was ingesteld. Waarom doe je iets als je er niet beter van wordt of het nut heeft? Dat was mijn grootste struikelblok, zien waarom je hobby’s nodig hebt. Wat ik toen niet wist en nu wel is dat het nut ONTSPANNEN is! Jeetje, wat ging er een wereld voor me open toen dat kwartje viel. Het was een schok om te beseffen dat ik dat dus niet goed kan, ik weet niet hoe je moet ontspannen. Nooit geleerd…ik kan alleen maar hard werken & doorgaan. (niet gek dus dat ik uiteindelijk in burn-out belandde, hahaha) Dat gevoel van even alle stress laten varen en weer landen, ik kende dat niet. Zelfs als ik een boek las voelde ik me schuldig over wat ik beter met die tijd kon doen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het nog steeds niet echt kan, dat ontspannen, maar ik ben er druk mee bezig en het is 1 van mijn doelen voor dit jaar. Ik heb het woord RELAX op mijn moodbord hangen. (dat moodbord kom ik zeker nog een keer op terug)
Ik wil leren hoe ontspannen voelt en daarom had ik een hobby nodig.
Ik geloof dat ik er nu lang genoeg omheen heb gedraaid, mijn hobby is (tromgeroffel) ik heb me aangesloten bij een fotoclub! Oke, lach maar want als fotograaf is dat best vreemd natuurlijk maar het besef dat fotograferen mijn passie is heeft me er allereerst toe gezet om mijn bedrijf op te starten en het was dus een logische redenering dat dit mijn hobby is. Maar willekeurig gaan fotograferen deed het nog niet als hobby voelen. Ik wilde uitgedaagd worden om anders te kijken & creatief te fotograferen naar een thema. En in Fotoclub Objectief Bekeken vond ik dat. En nu heb ik elke 2 weken een bijeenkomst waarin we elkaars foto’s bekijken en beoordelen, waarin ik zie hoe meningen verschillen, kennis gedeeld wordt en ervaring wordt gedeeld. Ik heb nu 1 bijeenkomst ervaren en heb nu al zin in de tweede.
In mijn blog zal ik dus regelmatig met jullie gaan delen wat ik maakte voor de betreffende thema’s. En ben je benieuwd naar de rest? Dan kun je de creaties van mijn mede-hobbyisten bekijken op de site http://www.beeldmakendcollectief.nl

Ik ben erg benieuwd hoe ontspannen via een hobby me zal bevallen 🙂 ik hoop dat iedereen die dit leest zo’n hobby heeft en mocht je het hebben laten versloffen omdat je het zo druk hebt?
Maak dan nu tijd in je agenda vrij voor hobby-tijd! Doe het niet voor mij maar voor jezelf…want als ik 1 ding heb geleerd is het dat JIJ altijd op de eerste plaats komt. Een wijs schrijver schreef: “je kan maar zoveel van een ander houden dan dat je van jezelf houdt” Brene Brown

Met deze wijsheid wens ik jullie een fijne donderdag en ik hoop je voor mijn volgende BLOG ook weer te ontmoeten. Wil je hem niet missen? Meld je dan aan en ontvang een mail zodra er een nieuwe online staat.

Liefs, Sabrina

3 gedachten over “BLOG 1 Websites & hobby’s

  1. Heel gaaf Sabrina, je site ziet er goed uit mooie foto en vrolijke kleur gebruikt. Heb ook heel erg genoten van je blog, zo herkenbaar en leuk om te lezen. Ik kijk al uit naar je volgende blog👍🏼😀

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: